dimarts, 25 de novembre del 2008
15.- TUTORIAL. Introduir música al bloc.
Feu clic a l'icona i accedireu al tutorial corresponent.
15.- EXERCICIS. Introduir música al bloc.
2.- Escriu un petit text en el teu bloc explicant que és el que es pot sentir i perquè has triat justament aquesta peça.
3.- Inserta la música en el teu bloc des de goear.com
4.- Escriu un nou article sobre el tema que has escollit en el teu bloc.
dimecres, 19 de novembre del 2008
12.- TUTORIAL. Inserir vídeo al nostre bloc.
Cada un dels webs té els seus avantatges. Youtube poder té un fons videogràfic més gran mentre que Vimeo té una quantitat de vídeos més limitada. Per contra, la qualitat de la imatge a Vimeo es superior respecte a youtube.
El present tutorial s'ha fet utilitzant els recursos que ofereix Youtube, no obstant si es vol fer amb Vimeo el procediment és força semblan.
Podeu veure els exemples amb ambdós webs en la següent adreça:
Feu clic a les icones de sobre i accedireu al tutorial d'aquest mòdul.
12.- EXERCICIS. Inserir vídeo al nostre bloc.
2.- Penja aquest video en el teu bloc. Posa-hi un comentari davant on introdueixis allò que es veurà en el vídeo.
3.- Escriu un nou article sobre el teu tema, afegeix imatges, presentacions o vídeos que il·lustrin el tema.
dimarts, 11 de novembre del 2008
11.- TUTORIAL. Presentacions bubbleshare al nostre bloc.
Les presentacions que realitzem amb bubbleshare poden inserir-se dins el nostre bloc. Això, ben utilitzat, pot influir en millorar el nostre bloc. Les presentacions ajuden a fer-lo atractiu i poden facilitar molta informació visual als visitants.
Per inserir una presentació cal utilitzar el mode "Modifica l'Html" de l'editor del nostre bloc. Amb aquest mode no introduirem text sinó una sèrie d'ordres que no es visualitzaran directament. Aquestes ordres escrites en codi faran que el nostre bloc enllaci amb la pàgina de bubbleshare on tenin hostatjada la nostra presentació i en facilitaran la visió en el nostre bloc.
Per aprendre el procés feu clic al logotip de bubbleshare a la part de dalt d'aquest post i accedireu al tutorial corresponent.
11.- EXERCICIS. Presentacions bubbleshare al nostre bloc.
- Revisa la presentació que vas elaborar en l'anterior mòdul.
- Escriu un text al teu bloc com a introducció a la presentació que vas fer.
- Sota aquest text, insereix la presentació bubbleshare.
dimecres, 5 de novembre del 2008
10.- TUTORIAL. Presentacions amb Bubbleshare.
Bubbleshare és un servei gratuït que ens permet realitzar presentacions combinant diferents imatges. Les imatges van passant per pantalla de la mateixa manera que una projecció de diapositives o una presentació en power point.
Aquesta és una eina interessant i que pot donar interés al nostre bloc sempre i quan la utilitzem de forma adequada i intel·ligent.
De moment, configurarem un compte i aprendrem a realitzar una presentació. En el proper tutorial, aprendrem a insertar presentacions en el nostre bloc.
Per accedir al tutorial, fes clic sobre el logotip de bubbleshare.
10.- EXERCICIS. Presentacions amb Bubbleshare.
- Configura un compte per a tú a bubbleshare: http://www.bubbleshare.com
- Cerca 10 fotografies relacionades amb el tema del teu bloc i baixa-te-les a l'ordinador.
- Fes una presentació amb aquestes 10 fotografies.
- Introdueix alguna imatge o retoc a les fotografies.
- Envia'm un correu electrònic a prof0123@gmail.com en l'assumpte del missatge posa-hi el teu nom, i en el cos del missatge l'adreça corresponent a la teva presentació (La pots copiar del navegador i empegar-la al cos del missatge)
dimarts, 4 de novembre del 2008
9.- LLEGEIX. Comentaris als blocs.
Aquest cop no hi ha tutorial. Llegeix atentament aquesta entrada i després llegeix els exercicis i fes-los tal i com indico.
Els posts que fem al nostre bloc són allò que li dóna sentit. El nostre bloc assolirà el màxim de la seva potencialitat quan aconseguim introduir informació pròpia i original. Això no vol dir pas que no ens puguem documentar, llegir sobre el tema que volem desenvolupar. Podem fer-ho, i després, a partir del que hem après, l’interessant és elaborar els nostres propis missatges. Copiar el que han dit altres no condueix més que al malbaratament de l’espai que disposem. Si volem llegir el que han escrit altres, doncs ja anirem als seus blocs o pàgines web.
Quan aconseguim crear un bloc original i personal ens haurem situat en el camí de tenir lectors. I d’aquí sorgirà el segon element que dóna sentit a un bloc. Si despertem la curiositat d’un grup de gent, probablement sentiran la necessitat de contactar amb nosaltres. Ho poden fer fàcilment fent clic a la part inferior del post, a “comentaris”. Els comentaris dels nostres lectors enriquiran en gran mesura el nostre bloc. Podem rebre molts tipus de comentaris:
Felicitant-nos, saludant-nos o comunicant-nos que no els ha agradat el que hem escrit: Aquest tipus de comentaris estan bé, però resulten pobres ja que no generen debat ni aporten realment res significatiu.
Comentaris crítics: Aquests són més interessants. En un comentari crític no només ens informen de si el nostre article ha agradat o no, sinó que se n’argumenta els motius. Aquest tipus de comentari és realment enriquidor, ens permet replantejar-nos les coses i captar com han interpretat el que diem els nostres lectors. Cal tenir present que una crítica pot ser positiva o negativa.
Propostes: Ens poden fer arribar propostes de millora, o suggeriments de temes a tractar. Ens poden fer veure algun tipus d’errada que haguem comès i a partir del comentari podem, si ho creiem oportú, fer les modificacions que calguin en l’article o escriure un post nou recollint els que se’ns ha suggerit.
Aportacions: Qui ens ha llegit pot tenir idees pròpies o coneixements sobre el tema que hem tractat i pot fer-nos arribar aspectes del tema que nosaltres no hem tractat encara en el nostre bloc. En certa manera ens pot fer arribar un article relacionat mitjançant els comentaris.
En tots els casos, podem respondre als comentaris deixant els nostres propis comentaris-resposta en el nostre bloc. Això pot generar un efecte molt interessant i enriquidor. Pot generar que comenci un debat. Debatre i contrastar idees ens ajuda a construir un nivell elevat de pensament i se’ns dubte ens ajuda a formar-nos com a persones.
dimarts, 28 d’octubre del 2008
8.- EXERCICIS. Inserir imatges i enllaços al nostre bloc.
2.- Baixa una imatge al teu ordinador i insereix-la al bloc. La imatge ha de tenir relació amb la temàtica de l'article.
3.- Inserta una imatge relacionada amb el tema que tractes directament des d'una pàgina web.
4.- Busca dos webs relacionades amb el tema que tractes i fes dos enllaços des del teu bloc que hi condueixin.
diumenge, 19 d’octubre del 2008
7.- TUTORIAL. Entrem articles al nostre bloc.
7.- EXERCICIS. Entrem articles al nostre bloc.
A banda d'una freqüència d'actualització adequada, per tal que el nostre bloc tingui èxit cal que tingui una estructura i uns continguts coherents i atractius. Per que això pugui ser així cal una planificació prèvia. En aquesta planificació ens plantejarem que és el que pretenem amb el nostre bloc.
Per això, l'exercici d'aquest mòdul consistirà en:
- Plantejar els objectius del bloc. Cal que hi constin com a mínim els següents apartats: Motivació (expliqueu un mica que us ha portat a triar el tema concret que desenvolupareu, no em val amb que digueu simplement que us agrada), objectius, estructura, fonts d'informació que utilitzareu, presentació del tema que tocareu (no sol el títol, sino que cal explicar-lo una mica), etc.
No hi ha una extensió ni mínima ni màxima per a aquest exercici. Utilitzeu l'espai que sigui necessari, però procureu que el que redacteu tingui sentit i sigui entenedor. Procureu també posar-hi esforç, no s'acceptarà cap entrada que no tingui un mínim de maduresa.
dissabte, 18 d’octubre del 2008
PER QUI VULGUI AMPLIAR CONEIXEMENTS
El professor Pedro Pablo, manté un bloc que també tracta temes informàtics. Si feu clic sobre la seva fotografia accedireu a un tutorial interessant sobre com gravar una película a partir d'una web cam. Això us pot resultar útil per al bloc, ja que després hi ha la possibilitat de penjar la película que graveu.
No és obligatori, però és recomanable per a aquells de vosaltres que aneu més avançats.
diumenge, 12 d’octubre del 2008
dimarts, 7 d’octubre del 2008
6.- EXERCICIS. Afegir Gadgets al nostre Bloc.
2.- Crea una llista d'enllaços i afegeix tots els blocs dels teus companys de classe i del professor.
3.- Insereix una fotografia teva en el bloc insertant-la des de l'ordinador. Escriu un títol i una llegenda. Si fas clic aquí accediràs al web on hi ha les fotrografies que vam fer l'altre dia.
4.- Cerca una fotografia que t'agradi a internet i insereix-la en el teu bloc directament des del lloc web on l'has trobat introduïnt la URL corresponent.
5.- Visita els diferents gadgets que s'ofereixen a blogger, tria'n un i incorpora'l al teu bloc.
6.- Ordena els gadgets de manera que quedin en el següent ordre:
- Fotografia (punt 3)
- Perfil
- Arxiu del blog
- Enquesta
- Llista de Blocs
- Gadget que tu hagis triat
- Fotografia (punt 4)
7.- Envia un correu al grup classe utilitzant gmail convidant als membres a participar en l'enquesta que has elaborat. Fes-ho de forma educada i explicant breument de que va l'enquesta. Afegeix al missatge l'adreça del teu blog.
dissabte, 4 d’octubre del 2008
5.- EXERCICIS. Configurar aspectes del bloc i editar perfil
2.- Edita el teu perfil.
3.- Tria un tema per al teu bloc. El tema ha de tenir relació amb alguna de les matèries que curses enguany o ha de ser sobre un tema cultural que t'agradi especialment. Envia la teva proposta prof0123@gmail.com , el més aviat possible et faré saber si accepto el tema que proposes o no. En cas de no acceptar-lo et faré un parell de suggeriments per tal que en triïs un d'adient.
dimecres, 1 d’octubre del 2008
4.- EXERCICIS. Configurar un bloc amb "Bloogger"
D'aquesta manera es generarà un hipervincle amb el teu bloc.
2.- Accedeix a la pàgina http://ca.wikipedia.org/wiki/Portada . Això et donarà accés a la wikipedia en català. Busca-hi la paraula "Bloc". Llegeix-ne el contingut. Redacta de forma manuscrita en un foli un resum dels diferents tipus de blocs que podem trobar i entrega-ho al teu professor.
3.- Accedeix a la pàgina http://es.wikipedia.org/wiki/Wikipedia:Portada . Això et donarà accés a la wikipedia en castellà. Cerca-hi la paraula "Blog". Llegeix-ne el contingut. Redacta de forma manuscrita en un foli un resum de l'apartat "Características técnicas" i entrega-ho al teu professor.
diumenge, 28 de setembre del 2008
3.- EXERCICIS - Crear contactes i grups amb GMAIL.
- Incorpora tots els correus elctrònics dels companys de classe a la teva agenda de contactes.
- Incorpora-hi també prof0123@gmail.com
- Fes un grup que es digui "classe" i introdueix totes les adreces que tinguis a contactes.
- Escriu un arxiu de text presentant-te a tu mateix. Explica qui ets, la teva edad, d'on vens, els teus gustos, la teva música favorita, etc. Ha de tenir unes 300 paraules.
- Guarda'l al teu disc dur.
- Escriu un correu i envia'l al grup "classe". Adjunta-hi l'arxiu de text que has creat.
dimecres, 24 de setembre del 2008
dimarts, 23 de setembre del 2008
2.- EXERCICIS - Enviar un correu i adjuntar arxius.
Envieu un missatge a la següent adreça de correu electrònic:
El missatge ha de constar de:
- Un títol que indiqui el contingut
- Un missatge breu explicant el contingut dels arxius que adjuntareu.
- Quatre arxius adjunts que acompleixin les següents condicions:
- Un missatge de text en word o open-office. Ha de tenir un mínim de 350 paraules. El tema és lliure. Cal que sigui de creació pròpia.
- Cal que busqueu tres imatges a Internet. Un monument conegut, un animal i un personatge famós. Baixeu les imatges al vostre ordinador i adjunteu-les al missatge.
diumenge, 21 de setembre del 2008
1.- TUTORIAL - Configurar un correu amb GMAIL
1.- EXERCICIS - Configurar un correu amb gmail
1.- Accedeix a http://www.google.es/
2.- Seguint els procés que hem estudiat, crea un compte de correu electrònic amb GMAIL. El nom d'usuari s'ha de formar amb el teu cognom afegint-hi els números 0123, per exemple: puig0123. Establiu una contrasenya segura, que barregi números i lletres (mínim 8 dígits). Tingueu cura d'anotar-la per no oblidar-la.
3.- Llegeix la pàgina de benvinguda de GMAIL on se'ns dóna informació sobre aquest servei.
4.- Accedeix al teu compte de correu i explora'n la interfície.